vrijdag 1 juni 2012

Juni - Maand van het Spannende Boek

Ook in de Bibliotheek A tot Z is juni de Maand van het Spannende Boek. Er is een heftig programma gemaakt dat via onze  website te bekijken is. Het programma is vooral op volwassenen gericht maar voor kinderen en jongeren zijn er natuurlijk ook massa's bloedstollende verhalen geschreven. De kunst is om ze te vinden.

De database Boek en Jeugd Online biedt uitkomst bij het zoeken naar geschikte boeken voor lezers van 0 - 16 jaar: hier kunt u selecteren op leeftijd, jaar van uitgave en diverse thema's en op die manier het resultaat verfijnen. De selectie 12 jaar en ouder op thema detectives levert bijvoorbeeld maar liefst een hele lijst populaire titels op.


In de etalage van onze Biebwinkel staat het introductieprogramma Whodunnit? opgesteld. Met brugklasleerlingen gaan we tijdens het bezoek in de bibliotheek de moord oplossen op Vincent van Zwieten; een interactief programma! De les kan natuurlijk het hele jaar worden uitgevoerd. Inschrijven kan via het digitale formulier.

Kom eens langs om een indruk van dit spannende project te krijgen. De handleiding voor school staat in onze winkel evenals het koffertje dat we gebruiken bij het 'rechercheonderzoek'.

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten