zaterdag 9 juni 2012

Lezen in de klas

Op heel veel VO-scholen wordt in deze periode het komend schooljaar in kaart gebracht: "Wat gaan we doen aan taal- en leesbevordering en voor welke activiteiten kiezen we? Met wie en hoe gaan we dit aanpakken en voor welke klassen?".

Het handige actuele overzicht van leesbevorderingsprojecten Lezen in de klas van Stichting Lezen, kan u helpen bij het samenstellen van het programma per klas en niveau. U kunt er direct een heel schooljaar mee vooruit! Het bevat allerlei inspirerende aanknopingspunten. Filmeducatie, poëzieprojecten en voorlezen door jongeren; mogelijkheden te over. Daarmee ontstaat bijna als vanzelf een doorlopende leeslijn met aandacht voor landelijke highlights als de Boekenweek, de Landelijke Gedichtendag en  Nederland Leest.

Als u een afspraak wilt om daarover eens door te praten kunt u mij mailen: djanssen@debibliotheekatotz.nl. Dan maken we gezamenlijk een (lees)plan. Kijk voor voorbeelden en informatie maar eens op deze link.

Voor deelname aan Read2Me! kunt u overigens al direct terecht. Er zijn al 2 scholen die belangstelling hebben getoond voor dit brugklasproject. Het wordt nog spannender wanneer er meer schoolkandidaten zich aan elkaar gaan meten. Dus kom maar op....


Dominique Janssen (domeinspecialist Voortgezet Onderwijs)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten