donderdag 14 juni 2012

Een nieuw kleuterproject uitgelichtJe zal het maar hebben, dat je bang bent voor bijna alles....

Bang Mannetje is zo, hij is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).

Hij belt met de toverboom, die bange mannetjes van hun angsten afhelpt en maakt meteen een afspraak. Maar om bij de toverboom te komen moet hij wel de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen, trotseren.

Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje.
Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.
Een schitterend en herkenbaar verhaal voor alle kleuters (en grote mensen), van Mathilde Stein
(uitgeverij  Lemniscaat.nl). Met mooie illustraties
van Mies van Hout en bekroond met de Leespluim en
de Kinderboekenwinkelprijs.

De Bibliotheek A tot Z levert in het nieuwe schooljaar van 2012 een prachtig project gebaseerd op dit verhaal.
Het project bestaat onder andere uit: Bang Mannetje, een heuze Heks, een griezelige Spin, een indrukwekkende Draak en een echte Toverboom. Er worden boeken voor thuis meegeleverd en speel-ontdekboeken waarmee zowel thuis als in de klas kan worden gewerkt.
Een geweldig project om in te zetten bij bijvoorbeeld Halloween of het thema Emoties.
Voor het aanvragen van het project, neem contact op met de Bibliotheek, of kijk voor ons volledige aanbod op onze website.

Van het verhaal zijn tevens Kamishibai-platen gratis te leen, kom hiervoor vrijblijvend eens binnen in de Biebwinkel AtotZ. Op Wepboek.nl is de digitale versie van het verhaal gratis te bekijken.

Uiteraard is het boek ook te koop bij onze collega's Kinderboekwinkel De Giraf.

Susan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten