zaterdag 23 juni 2012

Sociale media op de basisschool

Regelmatig hoor ik leerkrachten en directie in het basisonderwijs praten over sociale media. 'Ja, daar moeten we eigenlijk nog wel iets mee'. Tijdgebrek is een bekend probleem en ook een excuus in het onderwijs. En dat terwijl er zo oneindig veel mogelijkheden zijn waarmee sociale media het onderwijs versterkt kan worden.
Sociale media kunnen de lessen spannender maken, de nieuwsgierigheid opwekken en de creativiteit opwekken van kinderen en de betrokkenheid vergroten. Verlegen kinderen kunnen gestimuleerd worden om zich te laten horen. En het is een mooi uitgangspunt om het bewustzijn van kinderen op de sociale media te bespreken in de klas. En dat zijn nog maar een paar redenen om sociale media in de klas te integreren.

Eind deze maand komt het boek 'Sociale media op de basisschool' uit. In dit boek geven 21 onderwijsmensen praktische tips en geven antwoord op de vraag: 'Hoe zet je sociale media met succes in op school'. 21 inspirerende succesverhalen die u kunnen bewegen om met sociale media aan de slag te gaan.
Meer informatie vind u op de website van Mijn Kind Online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten