woensdag 8 februari 2012

Laatste Oproep voor Jonge Juryleden!

Tot 1 maart kunnen alle jongeren tussen 12 en 16 jaar stemmen op het mooiste boek van 2010! Op die manier bepalen jongeren zelf welk boek bekroond wordt met de Prijs van de Jonge Jury 2012. Vorig jaar won Francine Oomen met Hoe overleef ik (zonder) dromen?  Het is niet de eerste keer dat zij wint. Welke auteur zou dit jaar de meeste stemmen krijgen? Het zou leuk zijn als er ineens een hele nieuwe, superpopulaire auteur zou worden genoemd....
Kijk via de link hierboven nog even op de site voor de Hoe overleef ik...Prijsvraag van vandaag.

De Prijs van de Jonge Jury 2012 wordt tijdens de Dag van de Jonge Jury op 11 april in Scheveningen, bekendgemaakt. Naast grote groepen betrokken scholieren (vaak hebben ze alle boeken gelezen van de lijst) zullen veel auteurs aanwezig zijn. Het belooft weer een inspirerende dag te worden.

Bij de Jonge Jury boekpromotielessen afgelopen jaar heb ik geprobeerd leerlingen te stimuleren eens iets 'nieuws' te lezen, door hen pakkende fragmenten voor te lezen uit 1 van de kerntitels of door ze boektrailers te laten zien. Het in gesprek gaan met elkaar over de gelezen titels leverde enthousiaste reacties op.
Tijdens de Read2Me! Voorleeswedstrijd volgende week woensdag zullen 5 leerlingen van het Dordtse Insulacollege aan een deskundige jury en het aanwezige jonge publiek gaan voorlezen uit Jonge Juryboeken. We zijn benieuwd naar de resultaten. En we zullen zorgen dat er voldoende titels aanwezig zijn in de bibliotheek voor iedereen die wil weten hoe een boek afloopt.

(Overigens: onder alle Jonge Jury stemmers wordt een iPad2 verloot ....!)

Dominique Janssen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten