vrijdag 17 februari 2012

Elke dag een nieuw verhaal bij De Giraf

De Draad van Alexander - Sieb Posthuma
Om een stukje over dit boek te schrijven moet ik mezelf toch even informeren over de kunstenaar Calder. De website van het Gemeentemuseum vertelt me dat de tentoonstelling van de beeldhouwer draait om het legendarische bezoek van Alexander Calder aan het atelier van Piet Mondriaan in Parijs in 1930. Dit bezoek markeert een keerpunt in Calders carrière; het opent zijn ogen voor de abstracte kunst. Zijn sculpturen bestaan vanaf dat moment niet meer alleen uit ijzerdraad, maar ook uit rode, zwarte of witte bollen. Hij ontwikkelt eerst kleine, maar later steeds groter wordende mobiles, waarin hij telkens op zoek is naar balans en beweging.
De draad van Alexander is het nieuwste kinderkunstboek dat bij de speciale kindertentoonstelling van Sieb Posthuma hoort, die van 18 februari t/m 18 november te bezoeken is.
Alexander heeft een draad. Daarmee kan hij alles maken wat hij in zijn hoofd ziet. Als hij alleen is verzint hij een vriend of een wijze man, die antwoord heeft op al zijn vragen. Zijn grootste droom is nog niet uitgekomen. Hoe laat je iets bewegen, zomaar uit zichzelf?
Wat een lekker boek! Ook erg inspirerend om zelf en met kinderen aan het tekenen te gaan. Kleurplaat


Wilma Verhoeven

ISBN 9789025860134
13.95 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten