dinsdag 21 februari 2012

Boekenbende met Tosca Menten

Tosca Menten, bekend van Dummie de Mummie, schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Maar zij is op 11 april ook te gast op de Don Boscoschool in Dordrecht als afsluiting van De Boekenbende. De buitenschoolse activiteit De Boekenbende is een leesclub, waar zo'n tien kinderen bij elkaar komen om zich te verdiepen in een kinderboekenschrijver. Ze lezen boeken van de uitgenodigde schrijver, zoeken informatie over hem of haar op en verdiepen zich in de onderwerpen die in de boeken voorkomen. Maar ook maken de kinderen van De Boekenbende uitnodigingen en posters om de komst van die schrijver aan te kondigen.
Want dat is het uiteindelijke doel van De Boekenbende; het schrijversbezoek.
De kinderen nodigen een schrijver uit, in dit geval dus Tosca Menten, en ontvangen haar op school. Verder bedenken ze vragen, want ze gaan Tosca ook interviewen, en begeleiden haar tijdens het bezoek aan de school.
Op 8 maart gaan we weer van start met een enthousiaste groep kinderen van de Don Boscoschool in bibliotheek Crabbehof.


Deze activiteit is heel geschikt om uit te voeren op de BSO, school of de bibliotheekvestiging in de buurt van de school. Het gaat om vier bijeenkomsten (na schooltijd) plus het bezoek van de schrijver onder schooltijd. De bijeenkomsten duren 1,5uur en er kunnen maximaal 10 kinderen uit de groepen 5 t/m 7 meedoen (8 t/m 10 jaar). Het schrijversbezoek is natuurlijk voor alle klasgenoten van de deelnemers aan De Boekenbende.
Inmiddels zijn er al Boekenbendes geweest in Dordrecht, Ridderkerk en Heerjansdam met schrijvers als Mirjam Mous, Mirjam Oldenhave, Lydia Rood en Mieke van Hooft. En het was elke keer weer een groot succes!

Voor meer informatie:
Zie het Buitenschools aanbod van A tot Z dat inmiddels naar alle scholen is gestuurd.
U kunt de brochure ook vinden op:
http://www.debibliotheekatotz.nl/index.php?id=86

Karin Theunissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten