woensdag 18 januari 2012

Tijd over in de les? Ga gedichten maken!

Op donderdag 26 januari 2012 is het weer landelijke Gedichtendag! Het centrale thema is 'Stroom'.
Stroom is ritme, flow, een vloeiende en ongrijpbare beweging van A naar B, dankzij een teveel aan de ene of een tekort aan de andere kant. Stromen kunnen uit woorden bestaan, uit lading, gedachten, uit informatie, stoffen of dingen. Stromen verbinden plekken op deze wereld en brengen mensen bij elkaar. Of juist niet.‘Stroom’ is er altijd en overal. Daarom biedt het thema volop aanknopingspunten voor poëzieprogramma’s, wedstrijden, poëzielessen en andere Gedichtendagprojecten.

Op veel scholen wordt er rondom die dag aan poëzie gedaan. Dat kan met allerlei activiteiten die via deze website (www.gedichtendag.com) direct terug te vinden zijn in de vorm van lessuggesties voor diverse niveau's van onderwijs (PO en VO: onderbouw en bovenbouw).

En voor een kwartiertje poëzie aan het einde van een les Nederlands in het VO is de poëzie promotie machine een heel bruikbaar instrument, recent ontwikkelt door Cubiss. Kijk maar eens op www.poeziepromotiemachien.nl: u kunt er vandaag al mee aan de slag! Er zit ook een docentenhandleiding bij.

Veel plezier tijdens deze creatieve lessen. Wie weet ontdekt u wel een dichter in de klas!

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten