dinsdag 24 januari 2012

Ook peuters worden mediawijs!

Volgende week starten 2 groepen peuters van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) met de uitvoering van een nieuw project mediawijsheid, genaamd

                                                  

Het project is ontwikkeld voor peuters van 3 tot 3,5 jaar.
Naast een uitgebreide handleiding voor de pedagogisch medewerker bevat het project attributen die zelfstandig door de peuters te gebruiken zijn: twee digitale camera's, een loep, een verrekijker,  twee viewmasters en twee caleidoscopen (wie kent die nog?).
In drie lessenseries van ongeveer 50 minuten ervaren de peuters de werking van een camera; maken zelf foto's; krijgen inzicht in de begrippen echt en niet echt aan de hand van afgebeelde voorwerpen op foto's en de echte voorwerpen; worden zich bewust dat een foto een representatie van de werkelijkheid is; en ervaren "kijken" en visueel waarnemen op diverse manieren.

Ook op peuterinstellingen in Alblasserdam, Ridderkerk en Dordrecht zal het project binnenkort uitgevoerd gaan worden.

Vanaf juni kan het project gereserveerd worden door alle instellingen binnen de Bibliotheek A tot Z die met de doelgroep werken.

Bent u nu al benieuwd naar het project?
Kom dan een kijkje nemen in de Biebwinkel. Het project staat uitgestald in de vitrine en de handleiding is door te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten