woensdag 11 januari 2012

Elke dag een nieuw verhaal bij De Giraf

Een lied voor de maan -  Mance Post en Toon Tellegen
Vandaag verschijnt  Een lied voor de maan, het nieuwe prentenboek van Mance Post, en wel op haar verjaardag. Ze heeft de respectabele leeftijd van 87 jaar bereikt.

Mol heeft het idee dat de maan misschien eenzaam is. Mol is heel blij dat hijzelf de aardworm als grote vriend heeft met wie hij kan praten. In gedachten van de mol dansten ze met elkaar en zongen een lied dat de aardworm voor hen beiden had gemaakt en dat zij altijd zongen als zij vrolijk waren en met elkaar dansten. Mol besluit een lied voor de maan te schrijven. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Een lied rijmt en danst. Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en 's nachts geven ze een prachtig concert.
Mance Post illustreerde vele boeken van Toon Tellegen. Die illustraties waren een belangrijke reden om haar in 2007 de Max Velthuijs-prijs te geven voor haar gehele oeuvre. De prachtige tekst is van Toon Tellegen en het lied voor de maan is gemaakt door Corrie van Binsbergen (te downloaden als MP3).
Wonderschoon!

ISBN 9789045112855
4 jaar en ouder
13.95 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten