vrijdag 27 januari 2012

De dag na de Landelijke Gedichtendag


Waarover ga je schrijven na een dag waarin zulke prachtige woorden en zinnen geschreven en gesproken zijn…? De Landelijke Gedichtendag gisteren leverde zoveel mooie taal op. Via Leesplein krijg ik gelukkig inspiratie. Ik lees er op het Jeugdboekenplein over een nieuwe dichtbundel van auteur Hans Hagen die binnenkort verschijnt: Hoe angst klinkt. Er staat alvast een fijnzinnig voorproefje op: Drink inkt. (Lees het gedicht daar alvast maar eens).

Voor lezers van dit blog staat leesbevordering waarschijnlijk op een hoog plan. Regelmatig wordt u door de Biebwinkel getipt over nieuwe projecten en actuele activiteiten. Er zijn echter ook reeds bestaande initiatieven die de moeite van het vermelden waard zijn. De website Leesplein is er daar één van. Het is een belangrijk verzamelpunt voor leesbevordering ten behoeve van kinderen en jongeren op het internet. Alles wat te maken heeft met jeugdboeken en lezen is er te vinden. De website wordt voortdurend voorzien van nieuwe informatie.

Indeling van de site
De informatie is gerangschikt naar leeftijdsgroep. Iedere groep is te bereiken via een eigen URL:
Laten lezen voor volwassen bemiddelaars
Voorleespleinvoor 0-6 jarigen
Kinderboekenpleinvoor 6-12 jarigen
Jeugdboekenpleinvoor 12-15 jarigen
Jongerenliteratuurplein voor 15+

De gratis nieuwsbrief die gekoppeld is aan de website verschijnt maandelijks en hij is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met kinderen, jeugd, jongeren en boeken. U wordt er geattendeerd op de informatie die Leesplein te bieden heeft: schrijversportretten, keuzelijsten, (voor)leestips, nieuwsberichten, theaterproducties, films, luisterboeken, leesbevorderende acties, en nog veel meer.

Fijn dat er zoveel mooie bruikbare woorden blijven komen steeds….

 Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten