zaterdag 14 januari 2012

BoekStart

Het is zover, we gaan starten!

In Alblasserdam kunnen ze er al een jaar over meepraten, maar vanaf 18 januari 2012 ook in Dordrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht: BoekStart! Het project BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen. Via de gemeente of het consultatiebureau krijgen ouders met baby’s van 3 of 7 maanden oud een bon waarmee ze hun kindje gratis kunnen inschrijven bij de Bibliotheek A tot Z. Bovendien ontvangen ze een BoekStartkoffertje met leuke, leesbevorderende inhoud. Ook kinderboekhandel De Giraf zorgt voor een leuk extraatje.
Net als in Alblasserdam, wordt in de andere vestigingen een speciale babyhoek ingericht. In samenwerking met onder andere het consultatiebureau worden hier activiteiten voor ouders met en zonder hun baby georganiseerd.

Opening BoekStart & babyhoek Stadspolders Dordrecht
Op woensdag 18 januari is om 14.00 uur de feestelijke opening van het project BoekStart en de daarbij horende hoek in vestiging Stadspolders. In deze hoek staat baby- en oudervriendelijk meubilair en een nieuwe boekencollectie voor baby’s vanaf 3 maanden. Wethouder Van de Burgt opent de babyhoek en overhandigt de eerste BoekStartkoffertjes.

Opening BoekStart & babyhoek Ridderkerk Centrum
Op vrijdag 20 januari om 14.00 uur opent schrijfster Elly van der Linden het project BoekStart en de daarbij horende hoek in vestiging Ridderkerk Centrum. In deze hoek staat baby- en oudervriendelijk meubilair en een nieuwe boekencollectie voor baby’s vanaf 3 maanden. Deze middag is er gelegenheid om onder het genot van beschuit met muisjes de boekjes te lezen met aanwijzingen van Elly van der Linden.

Opening BoekStart & babyhoek Heerjansdam
Op woensdag 25 januari is om 14.30 uur de feestelijke opening van het project BoekStart en de daarbij horende hoek in vestiging Heerjansdam. In deze hoek staat baby- en oudervriendelijk meubilair en een nieuwe boekencollectie voor baby’s vanaf 3 maanden. Wethouder Vissers opent de babyhoek en overhandigt het eerste BoekStartkoffertje aan wethouder Mirck.

Lever uw BoekStartbon in
Heeft u een BoekStartbon ontvangen? Deze kunt u vanaf 18 januari inleveren in alle bibliotheekvestigingen in Dordrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.
Komt u ook beschuit met muisjes eten?


kijk voor meer informatie op www.boekstart.nl
en op onze website: www.debibliotheekatotz.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten