donderdag 19 januari 2012

Elke dag een nieuw verhaal bij De Giraf

Password - Mirjam Mous

De onverklaarbare gebeurtenissen begonnen op zaterdag 11 mei om iets over twee. Mick stond te pissen in de badkamer. Niet zijn badkamer, maar die van Jerro - zijn beste, of beter gezegd: zijn enige vriend.

Zo begint het nieuwste boek van Mirjam Mous. Mick is een buitenstaander in de klas en wordt regelmatig gepest. Hij is heel blij met Jerro als nieuwkomer in de klas. Er ontstaat heel snel een hechte vriendschap.
Wanneer Mick uit de badkamer komt vindt hij zijn vriend bewusteloos in diens slaapkamer. Jerro wordt afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis. Al snel ontdekt Mick dat er vreemde dingen gebeuren en hij begint zich af te vragen of Jerro nog wel Jerro is. De derde persoon in het verhaal is Stefan. Zijn leven raakt op bizarre wijze verweven met die van de twee andere jongens. Het is Mick die langzaam achter de waarheid komt.
Het boek is opgedeeld in 7 delen, waarin het verhaal verspringt in tijd en ook wisselt van vertellersperspectief. Toch is het geen moeilijk verhaal en wordt snel duidelijk waar je bent gebleven in de loop van de gebeurtenissen. Bij dit verhaal past eigenlijk maar één woord: spannend. Hier en daar erg voorspelbaar en ook onwerkelijk maar vanaf het midden word je toch ontzettend nieuwsgierig naar de afloop en las ik 'm in één keer uit
Wilma Verhoeven

Vanaf 12 jaar
ISBN 9789000302598
17.99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten