donderdag 8 september 2011

Een voorschot op de Kinderboekenweek 2011

Afgelopen dinsdagavond zat het restaurant van de Pabo in Dordrecht vol met enthousiaste leerkrachten uit het basisonderwijs, die een inspirerende avond m.b.t. de Kinderboekenweek kregen voorgeschoteld. Het thema dit jaar is Heldenmoed met als motto "Superhelden!...over dapper durven zijn".

Na de plenaire opening met theater en muziek en de bespreking van het Dordts Juryrapport van de bekroonde boeken ging de groep uiteen naar de diverse workshops die men kon volgen:
Theater; over helden uit sprookjes door Theater Ziezo,

Helden Lezen; waarin de Boekenberglesbrief en CPNBlesbrief behandeld werden door Wilma Verhoeven van Kinderboekhandel De Giraf,

Helden uit de geschiedeniscanon; door Ditha Verdel van de onderwijswerkplaats HR,

Glogster; een digitale Kinderboekenweekposter waarmee de groep dagelijks een kwartier tot een half uur aan de slag kan tijdens de Kinderboekenweek door Ilja Bakker van de Bibliotheek A tot Z.


Om al diegenen die niet in de gelegenheid waren om dinsdagavond te komen toch de kans te geven om inspiratie op te doen, worden er de komende woensdagmiddagen en zaterdag 1 oktober onderdelen van de avond in beknopte vorm herhaald in de Biebwinkel A tot Z.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten