vrijdag 9 september 2011

De Jonge Jury

Het is weer tijd om lekker te gaan lezen met uw leerlingen....
U kunt in de klas op verschillende manieren gaan werken met de Jonge Juryboeken. Voor de Prijs van de Jonge Jury 2012 komen alle boeken voor lezers vanaf twaalf jaar, die voor het eerst in 2010 zijn verschenen in aanmerking. Op de website van de Jonge Jury staat de groslijst. Om u en de jongeren enigszins op weg te helpen, zijn twintig titels aangemerkt als zogenaamde kerntitels.De vijf boeken met de meeste punten worden genomineerd voor de Prijs. Op de Dag van de Jonge Jury in april wordt bekendgemaakt welk boek de meeste punten heeft gekregen en de winnaar is. Tussen september en 1 maart heeft u de tijd om met dit project op verschillende manieren aan de slag te gaan.


Bij de Bibliotheek A tot Z zijn met een instellingsabonnement Jonge Jury titels te leen. U kunt de boeken dan acht weken in de klas gebruiken. Het is mogelijk in te tekenen voor een les in de bibliotheek om de jongeren bekend te maken met de Jonge Jury en de boeken. Uitleg over en opdrachten in de bibliotheekcatalogus vormen het tweede deel van het bibliotheekbezoek. Bij Passionate BulkBoek is een docentenhandleiding te bestellen met uitgebreide lesmodellen en suggesties.


Om het enthousiasme voor dit project vast te houden zal ik de komende maanden in dit blog vaker aandacht besteden aan de Jonge Jury.


Neem voor meer informatie contact op met de domeinspecialist Voortgezet Onderwijs of kom langs in de Biebwinkel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten