vrijdag 26 oktober 2012

Twee najaarsacties in de Bibliotheek

2 najaarsacties vanuit de Bibliotheek A tot Z wil ik onder de aandacht brengen:

- Zet jouw favoriete kinderboek in De leukste kinderboekenkast
- Schrijf een Six Word Story


Weet je het nog? Dat ene kinderboek waarin je helemaal opging? En dat je zo mooi vond dat je het ook je kinderen hebt laten lezen? Voor mij is dat Alleen op de wereld geweest; mijn vader las dat aan ons voor terwijl wij in de tent tijdens de kampeervakantie in Frankrijk probeerden vooral niet in slaap te vallen om de zoektocht van Remi en Vitalis maar niet te hoeven missen.
 
Tijdens de Kinderboekenweek startte de Bibliotheek een zoektocht naar de leukste kinderboekenkast van Nederland. De kast geeft uiteindelijk een overzicht van boeken die bij verschillende generaties populair zijn. Via de website bibliotheek.nl/kinderboekenkast kan iedereen, van jong tot oud zijn of haar favoriete boek een plaatsje in de kast geven.
Degenen met de mooiste herinneringen maken kans om een boekenkast met de 100 leukste boeken te winnen en deze cadeau te geven aan een basisschool naar keuze.
Tot en met 31 december 2012 kan iedereen meedoen. Eind januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

En wilt u liever zelf aan de slag met het schrijven van een verhaal: begin dan klein met een Six Word Story (een compleet, mysterieus verhaal in zes woorden) en maak met uw inzending kans op een eReader. Om de juiste inspiratie op te doen kunt u op 3 november deelnemen aan 2 workshops: een schrijf-, of schilderworkshop. Deze workshops is onderdeel van de Drechtschrijversactiviteiten, een samenwerking met Bibliotheeknetwerk ZHZO en mede mogelijk gemaakt door Drechtsteden en Provincie Zuid-Holland Zuid.
De jury, bestaande uit Bert Blase (schrijver en burgemeester van Alblasserdam), Ankie Kesseler (directeur de Bibliotheek A tot Z) en Joke Boer (Regiomanager BibliotheekNetwerk ZHZO), beoordeelt de inzendingen. Naast een eReader belonen we de eerste prijswinnaar met diverse publicaties in de regio. De tweede en derde prijswinnaars krijgen een jaarabonnement op de bibliotheek. Inleveren kan t/m 30 november via deze link.

Aan de slag dus!

Dominique JanssenGeen opmerkingen:

Een reactie posten