donderdag 4 oktober 2012

Kinderboekenweek 2012Het bruist dit jaar natuurlijk weer van de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek rondom de Bibliotheek A tot Z en Kinderboekwinkel de Giraf. Het volledige programma van ons beiden vindt u hier. De voorstelling Hallo! in de Giraf op 5 oktober is uitverkocht.

Een van de activiteiten is geïnspireerd op het thema Hallo Wereld! - over verschillende culturen. Vanochtend hebben leerlingen van de groepen 5 en 6 de Wereldwandeling gelopen.
Vanaf vrijdag 5 oktober kunt u deze route ook gaan wandelen.
Op elke locatie in de Dordtse binnenstad, waar een wereldkamer in de etalage staat, vindt u een letter. En met alle letters samen kan een uitdrukking worden gemaakt die met de Kinderboekenweek 2012 te maken heeft. Met onderstaande routebeschrijving kunt uzelf ook gaan wandelen langs de diverse etalages.
In de Centrale Bibliotheek start u met het bekijken van het Wereldhuis dat geïnspireerd is op het met een Zilveren Griffel bekroonde boek, 'Het Muizenhuis' van Karina Schaapman. Indien de bibliotheek gesloten is dan kan gestart worden met de Wereldkamer die voor het raam van de bibliotheek staat. Naast de bibliotheek zijn er nog 11 locaties waar Wereldkamers staan opgesteld.
Start route: loop de Bibliotheek A tot Z uit en ga naar linksaf, de Groenmarkt op.
1. Etalage bibliotheek
2. Alpaca Outdoor Sport Groenmarkt 95. U blijft op de stoep lopen aan dezelfde kant van de weg.
3. Twinkel (Hans Petrischool) Groenmarkt. Schuin oversteken.
4. Stripwinkel hoek Scheffersplein.
U steekt het Scheffersplein schuin over, langs V&D de Voorstraat op richting het Hof. Vervolgens steekt u de Steegoversloot over naar de
5. Wereldwinkel Voorstraat 204
6. SBK Dordrecht Galerie 180 Voorstraat 180
7. Beeb Kinderkapperwinkel Voorstraat 160
8. De Twee Uiltjes Voorstraat 154. Schuin terug oversteken naar de hoek Nieuwbrug
9. Katinka van Haren galerie Voila Voorstraat 175. De Nieuwbrug oversteken richting Wijnstraat, hier oversteken en linksaf slaan de Wijnstraat in. Vervolgens slaat u rechtsaf de Gravenstraat in, rechtdoor via de Aardappelmarkt linksaf naar de Nieuwe Haven.
10. Het Onderwijsmuseum Nieuwe Haven 26.

U loopt verder over de Nieuwe Haven naar de Lange IJzeren Brug aan uw linkerhand. U steekt deze brug over naar de Vleeshouwersstraat.

11. LeesLETTERS Vleeshouwersstraat 17
Aan het eind van deze straat slaat u linksaf en bent u weer op de Groenmarkt.

12. Kinderboekwinkel de Giraf Groenmarkt 163.

Daar eindigt de wandeling. Het is ook mogelijk de route in tegengestelde richting te lopen; u leest de route dan van onder naar boven en let goed op de straatnaambordjes. U start ook bij de bibliotheek en eindigt dan bovenaan bij Alpaca Outdoor Sport (Groenmarkt 95). 
Namens Kinderboekwinkel De Giraf, Pabo InHolland, de Bibliotheek A tot Z en alle andere ondernemers en organisaties die meewerken aan deze wandeling wensen wij u een PRETTIGE REIS!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten