woensdag 17 oktober 2012

Het meisje met de gouden jurk

Jan Paul Schutten en Martijn van der Linden (ill.)

Uitgeverij Rubinstein weet ons weer helemaal te verrassen met een nieuw Gouden Boekje! Naast de herdrukken van - letterlijk - 'gouwe ouwe' nostalgische titels als 'De trein naar Timboektoe' (een must voor treinliefbbers van jong tot oud) heeft de uitgeverij dit keer in coproductie met het Rijksmuseum 'Het meisje met de gouden jurk' uitgebracht.

Het oogt in eerste instantie als een bijzonder boekje voor de grote horde roze prinsessenmeisjes. Maar direct op pagina 1 weet je dat dit iets heel anders is...
Niesje, het meisje met de gouden jurk, vertelt het verhaal van de totstandkoming van De Nachtwacht, althans: door de ogen van Jan Paul Schutten. De sfeervolle illustraties zijn van Martijn van der Linden.

Over het boek
De schutters zijn erg opgewonden. Ze gaan geschilderd worden door de beste en beroemdste schilder van het land: Rembrandt. heeft een belangrijke opdracht gekregen. Maar hoe krijgt Rembrandt al die schutters op dat doek? En welke schutter moet vooraan? De dapperste? Of de slimste? De grappigste misschien?

Mooi dat er zulke fraaie kunstboeken voor kinderen verschijnen. En zoals Niesje op het schilderij door Rembrandt, de meester van het licht, in het zonnetje werd gezet, verdient ook dit boekje de schijnwerper!

€ 6,50

Elseline Knuttel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten