donderdag 25 oktober 2012

Kinderboekenweek 2013

   
Het thema van de Kinderboekenweek in 2013 is sport en spel onder het motto Klaar voor de start!
 
Harmen van Straaten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2013
Het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek is komend jaar van de hand van Loes Riphagen.
 
De 59ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober 2013.
 
Harmen van Straaten (1958) werkte aanvankelijk als jurist voor hij als illustrator debuteerde in 1987. In 2001 verscheen ‘De Liefste Kusjes Zijn Voor Jou‘, het eerste boek dat hij niet alleen zelf illustreerde, maar ook schreef. Hij illustreerde ongeveer 400 boeken en schreef er ruim 50, voor alle leeftijden.
Zijn illustraties werden in 2003 bekroond met de Gouden Appel van Bratislava. In datzelfde jaar won hij het Gouden Penseel van Japan, de Sankei Children’s Book Award. Van Straaten is driemaal getipt door de Nederlandse Kinderjury, onder andere voor de serie ‘Super Jan‘ (2009).

Loes Riphagen (1983) groeide op in Oene, een klein boerendorpje op de Veluwe. Ze studeerde in 2007 af aan de kunstacademie in Rotterdam. Loes debuteerde in 2008 als kinderboekenschrijver en illustrator met het prentenboek Slaapkamernachtdieren (de Fontein). Met haar vrolijke en eigenwijze illustraties valt Loes Riphagen op bij het publiek, de pers en verschillende jury’s. Voor haar illustraties in het boek huisbeestenboel (Fontein) heeft zij De Vlag en Wimpel 2010 ontvangen en met het boek Slaapkamernachtdieren was zij genomineerd voor de kinderboekwinkelprijs 2009/2010. Superheldjes (Fontein) is zelfs verkozen tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2011. Op dit moment woont en werkt Loes in Rotterdam.

Klaar voor de start!
Al spelende leert men, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport & spel zijn niet alleen belangrijk, maar we kunnen er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen! De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de succesvolle serie ‘
Koen Kampioen‘ over voetbal,Met Je Hoofd Boven Water‘ van Gideon Samson over de verschrikkingen van zwemles en aan Pip Wil Dansen van Vivian den Hollander.


 
 
 
 
Diane van Groesen en Anja Oomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten