vrijdag 5 oktober 2012

Dordrecht en de leraar

5 oktober 2012 is uitgeroepen tot de Dag van de Leraar: een dag waarop leraren in het zonnetje gezet worden. Wie herinnert zich niet die ene bepalende leraar die de rest van je leven beïnvloedt heeft. Vaak wist hij of zij het beste in je aan te spreken en en leerde je meer over jezelf.
Bij de Bibliotheek A tot Z realiseren we ons dat leerkrachten en docenten het dagelijks razend druk hebben. In ons aanbod proberen we aan te sluiten bij bestaande lesprogramma's en wensen vanuit het onderwijs (PO en VO). In de Biebwinkel treft u van dinsdag t/m zaterdag onze bibliotheekconsulenten aan. Zij kunnen u advies geven over onze producten voor taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Met het schooljaar dat nu in volle gang is, zijn de Kinderboekenweek, de Jonge Jury en de Weddenschap mooie aanknopingspunten om gezamenlijk op te pakken. In november volgen Nederland leest en de Week van de Mediawijsheid. Wij willen u graag blijvend inspireren! Zodat u uw leerlingen weer verrassen met bijzondere projecten en mooie verhalen! Wilt u op de hoogte blijven?
Meldt u  aan voor onze Nieuwsbrief vanuit de Biebwinkel (4x per jaar) of onze maandelijkse Nieuwsbrief voor leden van de Bibliotheek A tot Z. We hebben een nieuwe bibliotheekwebsite waar u bijna niet om onze agenda heen kunt.

Morgen (6 oktober) vindt de Dag van de Leraar plaats in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De Onderwijscoöperatie organiseert elk jaar rond de Dag van de Leraar een bijzondere dag om leraren in het zonnetje te zetten. Op deze dag wordt ook de Leraar van het Jaar 2012 voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs bekend gemaakt.

En daarna moet u eens naar de binnenstad in Dordrecht komen om een bezoek te brengen aan de Biebwinkel. Overigens heeft het Nationale Onderwijsmuseum zich inmiddels ook in Dordrecht gevestigd. Nu nog in de tijdelijke locatie aan de Nieuwe Haven 26 in Dordrecht. Deze tijdelijke locatie is alleen open op afspraak en tijdens speciale activiteiten en evenementen. In de komende periode wordt het pand De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel gerenoveerd en gebruiksklaar gemaakt. Gedurende de sluiting van het museum is het museum te volgen op www.onderwijsmuseum.nl en zijn de actuele ontwikkelingen te lezen in een blog. De officiële heropening van het museum zal naar verwachting in september 2014 plaatsvinden.


Een kijkje in de directiekamer van gebouw de Holland tijdens Dordt Monumenteel. Binnenkort komt hier het Nationaal onderwijsmuseum.

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten