zaterdag 12 mei 2012

Van alles en nog wat

Voor vandaag werd mijn lijstje met mogelijke onderwerpen om over te bloggen ongemerkt steeds langer. Zonet bedacht ik dat ik ze toch allemaal even de revue laat passeren:

Eerst een creatief idee voor iedereen die met (het voorlezen van) poëzie aan de slag wil.

Deze foto heb ik gemaakt in een park in Metz afgelopen week en is zo te ‘kopiëren’ naar Dordrecht. Hier worden mysterieuze gedichten gefluisterd aan luisteraars (J / V) via grote kartonnen buizen (beplakte kokers). Het trok de aandacht doordat er meerdere mensen, mooi aangekleed, bij die ‘installaties’ zaten en uit kleine boekjes handgeschreven gedichten voorlazen.

Poëzieonderwijs wordt door veel docenten Nederlands als belangrijk gezien, meerdere keren per jaar zou er aandacht voor moeten zijn (blijkt uit recent onderzoek van Stichting Lezen).  In de Biebwinkel kunnen wij u steeds op nieuwe ideeën brengen.

Vanaf vandaag hebben we enkele filmeducatiepakketten staan (DVD’s en lesbrief) die bruikbaar zijn tijdens verschillende vakken in het VO (zoals CKV, geschiedenis, Nederlands). U moet bijvoorbeeld denken aan de volgende titels: De Aanslag, De Tweeling en Blind. De pakketten zijn (in de Biebwinkel) te leen voor 4 weken voor € 5,00 voor leners met een abonnement bij de Bibliotheek A tot Z. Kom de flyer halen volgende week voor de hele lijst.

En dan nog even wat anders:

Morgen (13 mei 2012) is de eerste Ikbenofflinedag: op de link staat meer informatie (vandaag of overmorgen dus kennis van nemen en morgen lekker aandacht besteden aan iets anders). Deze campagne is ontstaan naar aanleiding van het onderzoek ‘Jongerenlijden aan Social Media Stress (SMS)’ dat tussen november 2011 en mei 2012 is uitgevoerd door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij.

Prettig weekend met bijvoorbeeld poëzie of film!

Dominique JanssenGeen opmerkingen:

Een reactie posten