woensdag 9 mei 2012

De koning gaat verhuizenKoningin Schmidt
Jaarlijks zijn er feestelijke activiteiten in de Annie M.G. Schmidtweek, die dit jaar valt van woensdag 9 t/m zondag 20 mei. Die laatste datum was haar geboortedag, nu 101 jaar geleden. In de naar haar genoemde week verschijnen er telkens heruitgaves van haar boeken, dikwijls rond een thema en in een nieuw jasje gestoken.
Preludeert de uitgever op een eventuele troonsafstand met de keuze van het thema…? De week heeft een ‘kroontje’ en staat in ieder geval in het teken van koningen die gaan verhuizen, driftige prinsessen en andere Koninklijke hoogheden met eigenaardigheden.

Een verhuizende koning
In deze gedichtenbundel is de prinsheerlijke poëzie van Annie M.G. Schmidt verzameld. De bekende gedichten ‘De prinses en het egeltje’, ‘De koning van Bellevu’, ‘Het driftige koningszoontje’: ze zijn allemaal terug te vinden in deze bundel. Wendy Penders maakte er nieuwe speelse en originele illustraties bij.

Sprookjes van Annie
In de sprookjes van Annie M.G. Schmidt gebeurt altijd iets onverwachts en valt er ook altijd wat te lachen. Zo kan de koning een hekel hebben aan regeren, is de kroonprins veel te zachtaardig en is de prinses juist zo wreed dat ze voor straf het hoofd van een kikker krijgt…
Zoals het hoort bij sprookjes: ze zijn geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen.
De bundel met 34 sprookjes is vrolijk en afwisselend geïllustreerd door natuurlijk Fiep Westendorp, maar ook door bijvoorbeeld Jan Jutte, Mance Post, Annemarie van Haeringen en Carll Cneut.
Eenmalig is deze bundel als paperback uitgegeven en aardig geprijsd!

Koninklijk knutselen en kleuren
Op veel scholen en in Kinderboekwinkel de Giraf is van alles te vinden om zelf aan de slag te gaan met de koninklijke boekfiguren. En laat natuurlijk je eigen fantasie de vrije loop: teken, speel na, draag voor! De verhalen en gedichten van Annie M.G. Schmidt bieden een onuitputtelijke inspiratiebron.

De koning gaat verhuizen (gebonden) 
€ 12,95 bestel via mail

Allemaal sprookjes paperback
€ 12,50 bestel via mail

Geen opmerkingen:

Een reactie posten