vrijdag 11 mei 2012

De wraak van Lorre

Tosca Menten is een lekker gek mens die lekkere gekke boeken maakt. Om een beeld van haar te krijgen moet je even op haar facebook pagina kijken want dan ben je volledig op de hoogte. Dit jaar schrijft ze het kinderboekenweekgeschenk en de omslag hiervan kun je daar ook al bewonderen. Tosca is in korte tijd heel populair geworden en dat heeft ze vooral te danken aan Dummie de Mummie. Voor een iets jongere leeftijd heeft ze nu het boek De wraak van Lorre geschreven. Het verhaal begint zo:
Papegaaien zitten niet als dooie drollen op hun stokje. Papegaaien willen praten. Dat is nu eenmaal zo. Of ze nu ergens in een oerwoud in een boom zitten of bij iemand thuis op een houtje: ze kletsen erop los. Niet dat je er een gesprek mee kunt voeren; ze roepen gewoon woorden die ze net gehoord hebben, of iets wat ze toevallig te binnen schiet. 'Kom binnen! Tanden poetsen! Koppie Krauw! Telefoon! Dat slaat allemaal nergens op, maar het klinkt reuze gezellig. En als ze geluiden nadoen, lach je je rot.
Deze tekst staat gedrukt op knalgroene bladzijden en deze knallende kleur komt met regelmaat terug waardoor het boek en de illustraties van Elly Hees er heel aantrekkelijk zien. Het is een grappig maar ook een spannend verhaal over groene Lorre die aan komt vliegen bij Jops huis. Hij heeft een houten poot, kan prachtig operazingen....en hij is van niemand. Opeens verdwijnt Lorre weer en Jop gaat samen met Saar op onderzoek uit en ontdekken iets verschrikkelijks.....

Wilma Verhoeven

€ 14.99
Vanaf 8 jaar

bestel via mail


Geen opmerkingen:

Een reactie posten