woensdag 30 mei 2012

Aan de kant, ik ben je oma niet!Soms... is een boek lief, grappig, ontroerend en bezorgt het  kippenvel.

Soms...
gaat een boek - vol liefde - over het leven en de dood.

Soms...
is een boek zo bijzonder dat je er iedereen over wilt vertellen.

En gelukkig kan dat met deze blog!

Bette Westera (gedichten) en Sylvia Weve (illustraties) maakten samen deze twaalf liefdevolle dubbelportretten over opa's en oma's. Elk portret beschrijft een bewoner van een verzorgingshuis in het nu en in het toen. De actuele portretten laten allerlei ouderen zien: soms klagerig, soms in de war, lief, dakloos, in alle soorten en maten dus. Maar klap je de plaat uit, dan lees en zie je het portret van dezelfde man of vrouw in zijn of haar jonge jaren. Die jonge jaren gaan over verliefdheid, oorlog en kinderen krijgen.

De tekst refereert soms aan Annie M.G. Schmidt, bijvoorbeeld omdat Bette Westera een oma vroeger Suja, suja Prikkeltje voor haar zevenling laat zingen, maar ook omdat haar gedichten een zelfde prettig leesbare cadans hebben. Op z'n minst is het hier en daar een eerbetoon aan de oermoeder van het kindervers. Maar het is vooral erg van Bette Westera, van kleurige en humorvolle illustraties voorzien door Sylvia Weve. Die samenwerking leidt tot een rijk boek, voor jong en oud!

Originelen in onze etalage
Van  19 t/m 30 juni hangen er twee originelen van het boek in onze etalage.

Gedicht van je eigen opa of oma?
Heb jij een bijzondere opa of oma? Vast wel! Vraag hem of haar hoe het leven nu is en hoe het vroeger was. Schrijf daar een mooi verhaal over en breng dat naar onze winkel (voor eind juli). Wij sturen het voor je naar de uitgever. Het mooiste verhaal wordt door Bette Westera verwerkt tot net zo'n soort gedicht als in dit boek. Grijp je kans dus! Meer informatie in Kinderboekwinkel de Giraf.


€ 19,95
Uitgeverij Gottmer

Elseline Knuttel

Bestel via mail

Geen opmerkingen:

Een reactie posten