zaterdag 12 november 2011

Sinterklaas op bezoek of een schrijver....!

Vandaag is héél Dordrecht en half NL op de been om Sinterklaas te verwelkomen in Dordrecht. De hele route en alle activiteiten zijn hier terug te lezen. Maar dat weet u waarschijnlijk allemaal al wel.

Daarom kies ik toch een ander spannend onderwerp voor het blog van vandaag, namelijk een schrijver op bezoek in de klas. Dit wordt geheid een succes op school wanneer de leerlingen goed voorbereid zijn.
Via de Stichting Schrijvers School Samenleving vindt u voor alle groepen (zowel PO als VO) draaiboeken om zo'n bezoek goed voor te bereiden. Deze organisatie bemiddelt ook tussen de schrijver en de organiserende instelling wanneer u hen enkele voorkeursnamen en wensen hebt doorgegeven.
De bibliotheek kan u tips geven van leuke, inspirerende schrijvers. Bovendien kunt u de DVD Schrijver op school aanvragen: Khalid Boudou interviewt in dit programma Francine Oomen over de totstandkoming van haar boeken en haar schrijverschap. Deze DVD is erg bruikbaar voordat de schrijver daadwerkelijk in de klas komt (in de hoogste groepen PO en VMBO groepen).

Donderdag jl. had ik de gelegenheid om bij het bezoek van de jonge schrijfster Renske de Greef te zijn, dat door de hoogste klassen van het Walburgcollege in Zwijndrecht is voorbereid. Deze schrijfster wist 91 jongeren te boeien met haar soms hilarische columns in NRC Next over bijvoorbeeld wattenstaafjes en blikjes Whiskas! Geweldig om te zien hoe enthousiasmerend het kan werken als de schrijver zelf haar werk voorleest en erover vertelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten