zaterdag 19 november 2011

Scholen "gotta keep reading"

Wij als bibliotheek zijn natuurlijk hartstikke blij als veel kinderen hun boeken bij ons komen lenen. Maar een goede schoolbibliotheek is zeker zo belangrijk.

Elke dag een kwartier vrij lezen in de klas wordt gezien als grote stimulans voor taal- en leesontwikkeling bij kinderen. Verder is een schoolbibliotheek ook onmisbaar voor het maken van werkstukken in de klas, of het ondersteunen van een thema met boeken.

De Bibliotheek A tot Z biedt basisscholen de mogelijkheid om de domeinspecialist Primair Onderwijs in te huren voor het bekijken en eventueel saneren van de schoolbibliotheekcollectie, en advisering in de aanschaf van materialen. Voor meer informatie over dit maatwerk kunt u contact opnemen met Annemieke van Beek of Karin Theunissen .

Nu was ik in een andere hoedanigheid op een school in Krimpen aan de Lek, die een sponsorjump organiseerde. Aanleiding was het aanbieden van sport na schooltijd, maar het geld dat met deze activiteit is opgehaald, wordt besteed aan nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek. Hiervoor heeft een leerkracht een hele leuke tekst gemaakt op het nummer "I gotta feeling" van The Black Eyed Peas:


Een leuke en leesbevorderende manier om geld in te zamelen voor een mooie schoolbibliotheek. Er staan op Youtube twee filmpjes van deze sponsorjump. Voor het verslag van de lokale omroep klikt u hier . Een korte impressie staat hieronder.Leesonderwijs is heel belangrijk, en een goede, actuele schoolbibliotheek levert daar zeker een grote bijdrage aan!

Ilja Bakker


1 opmerking: