vrijdag 18 november 2011

De Digitale Bibliotheekcatalogus

Als bezoeker van de bibliotheek gebruikt u vast en zeker de catalogus weleens om te kijken of dat wat u zoekt is in de collectie van de bibliotheek. Vanaf uw luie stoel kunt u dit echter thuis ook al doen via onze website: www.debibliotheekatotz.nl. Wanneer u bent ingelogd met uw lenerspas krijgt u allerlei gegevens te zien over uw abonnement en over onze collectie.
Allemaal functies die het bibliotheeklidmaatschap gemakkelijker en leuker maken. Want nu kunt u bijvoorbeeld leesadviezen krijgen op naam van uw favoriete schrijver (een lijst met vergelijkbare auteurs), de nieuwste DVD's vinden en natuurlijk materialen reserveren. Het maken van een recensies of het geven van een mening over een boek door het toekennen van sterren is vooral bij kinderen en jongeren populair. Het is altijd leuk om te lezen wat anderen van bepaalde titels vinden.

In de Week van de Mediawijsheid (van 21 november t/m 25 november) kunt u onder begeleiding kennismaken met het gebruik ervan en leert u welke handige functies de catalogus heeft. Deze gratis workshop wordt in diverse vestigingen in de Bibliotheek A tot Z gegeven. Kijk voor de data, tijdstip en plaats in het programma, u bent van harte welkom. Het zal u verrassen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten