dinsdag 19 november 2013

Jonge Jury boeken lezen

Bent u ook zo hard bezig om de Jonge Juryboeken te lezen?
De geselecteerde 20 kerntitels heb ik al bijna helemaal verslonden, zodat ik daar de komende maanden over kan vertellen tijdens de bezoeken die klassen aan de bibliotheek brengen. We laten jongeren dan zien hoe ze zelf meer informatie over de lange lijst genomineerde boeken kunnen vinden en hoe ze er eenvoudig een persoonlijke selectie in kunnen maken. Heeft uw school ook belangstelling voor zo'n bezoek? Schrijf uw klassen in via de webshop van Bibliotheek A tot Z.

Tot 1 maart 2014 kunnen alle jongeren tot 16 jaar hun Top 5 insturen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury. Deze prijs wordt op woensdag 16 april 2014 uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in Rotterdam. Stemmen kan via de website of via een ansichtkaart per post die in de bibliotheekvestigingen te krijgen is.

Leerlingen motiveren tot deelname en meelezen kan dit jaar ook met behulp van digitale Jonge Jurymagazines; het eerste gaat over lezen (dat is al verschenen), het tweede over stemmen die je kunt uitbrengen en het laatste magazine gaat over de Dag van de Jonge Jury en de Prijs van de Jonge Jury. De Jonge Jurymagazines zijn volledig digitaal; je kunt ze op je computer, smartphone of tablet bekijken; thuis, op school of onderweg.

Neem contact op met de bibliotheekconsulent als u meer informatie over de Jonge Jury zoekt. Wij kunnen u aan leuke en bruikbare informatie helpen zodat leerlingen zin krijgen om te gaan lezen!

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten