vrijdag 22 november 2013

Het goede jongerenboek vinden!

Voor jongeren is het vaak lastig om precies dat ene boek te vinden dat hen direct pakt en zodanig in de greep houdt dat ze er alleen maar in willen doorlezen. Hoe doe je dat als mediathecaris, ouders of docent?
Gelukkig zijn daar verschillende hulpmiddelen voor. Je kunt natuurlijk naar de bibliotheek of de (kinder-)boekhandel gaan voor boekpresentaties en / of enthousiaste verhalen over recent verschenen titels. Jongeren wisselen zelf onderling weleens wat uit over boeken. Maar we weten inmiddels ook dat praten over boeken door hen niet echt stoer gevonden wordt.  Daarom moet je als volwassenen toch vaker zelf op zoek naar goeie tips.

In de Biebwinkel kun je nu terecht voor 2 leuke nieuwe (gratis) uitgaven die misschien bruikbaar zijn om jezelf te informeren. Het gaat om de nieuwste versie (najaar) van het tijdschrift Young Adult Books. In dit nummer staan boekentips van jongeren voor jongeren voor 'als het ijs- en ijskoud is'; denk bijvoorbeeld aan Ijsbarbaar van Rob Ruggenberg en Schaduwliefde van Ruta Seperys. Op bijbehorende website staat nog meer boekennieuws en kunnen leerlingen tevens hun persoonlijke recensies kwijt.De papieren wintereditie van de nieuwsbrief 'Boeken gasten lezen door' is ook weer beschikbaar en bevat zeer smakelijk leesvoer, ook voor 12-plussers die er eigenlijk niet zoveel zin in hebben.

Kom gerust eens langs voor persoonlijk advies en haal meteen bovengenoemde uitgaven op.

Dominique Janssen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten