dinsdag 24 september 2013

Lipdub in RaJuBiBoS

In het RaJuBiBoS in Heerjansdam ben ik samen met ToBe een Lipdub aan het opnemen, die tijdens de officiele opening van het gebouw en van de Bibliotheek op School op vrijdag 11 oktober getoond zal worden. De leerlingen van de groepen 8 van de Koningin Julianaschool en De Rank spelen in de Lipdub mee.

Een Lipdub is een happening, waarbij een bestaand nummer door een groep mensen wordt geplaybackt en in een opname met de camera wordt opgenomen. Op deze manier ontstaat er een zelfgemaakte videoclip, die op de eigen website of op Youtube gepubliceerd kan worden.

De leerlingen van de groepen 8 ontdekken tijdens de lessen hoeveel tijd en energie het kost om een Lipdub te maken: voorbereiding, aankleding, lied leren, dansjes leren, opnemen. Er is gekozen voor Klaar voor de start!, het Kinderboekenweeklied van 2013. Het thema is dit jaar Sport en Spel en dat zal terug te zien zijn in de Lipdub.

Het maken van een Lipdub is een activiteit uit het Buitenschoolse aanbod van de Bibliotheek A tot Z. Meer informatie is te vinden via de webshop

Anja Oomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten