vrijdag 27 september 2013

CKV 2013 in de Centrale Bibliotheek


Bijna 350 Havo/Vwo 4-leerlingen van  twee schoollocaties uit Dordrecht en Zwijndrecht hebben op 25 september een kort, flitsend bezoek gebracht aan de centrale bibliotheek tijdens de Dordtse CKV-dag. De Bibliotheek A tot Z had een programma voorbereid met drie verschillende workshops waarin we leerlingen kennis lieten met diverse facetten van de bieb.

Doelstelling van de diverse onderdelen was om een indruk te krijgen van wat de bibliotheek hen te bieden heeft. Bovendien hebben we ze uitgedaagd hun ervaringen met de bibliotheek te delen. In de workshop voor The Factfinders zochten ze antwoorden in databanken op moeilijke vragen. De Librarians mochten aanvullingen geven op de Young Adult collectie via titeltips op twitter (kijk voor de binnengekomen titels  op #ckvtitel). De Moviemakers werden uitgedaagd om in een filmpje aan te geven wat zij, als directeur van de bibliotheek zouden doen om de bieb aantrekkelijker te maken voor jongeren. Later wordt een compilatie hiervan op youtube geplaatst. Het filmpje dat vorig jaar gemaakt is door leerlingen is hier nog terug te kijken.
 
Ikzelf heb het ervaren als een zeer levendige dag waarin er veel interactie was tussen docenten, leerlingen enbibliotheekmedewerkers. Dat levert een hoop bruikbare informatie op.waarmee wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Uiteraard hopen we de scholieren nogeens terug te zien.
 
Dominique Janssen
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten