vrijdag 20 september 2013

Kick-off bij Het Geheimzinnige ladekastje

Heel aandachtig zaten de kinderen van groep 4 en later van groep 4/5 te luisteren naar het sprookje Het slangemeisje dat ik had uitgekozen om voor te lezen uit het sprookjesboek De hele wereld rond: lezen, spelen en knutselen met jonge kinderen. Dit voorlezen hoorde o.a. bij de introductie van het project Het Geheimzinnige ladekastje, nu in vernieuwde versie in ons aanbod Primair Onderwijs te vinden.
Bij zo'n kick-off maak je één van de laatjes open van het kastje, waarbij je een raadseltje opzegt om de kinderen nieuwgierig te maken. De zes laatjes staan voor zes soorten genre boeken, die bij het project geleverd worden (in totaal dertig boeken). Je vertelt dus over één genre die bij het laatje hoort, in dit geval het genre sprookjes. Ook het driedimensionale boek Er was eens... van Benjamin Lacombe viel behoorlijk in de smaak bij de kinderen, vooral omdat ze mochten raden welke sprookjes uitgebeeld werden in dit boek.
Wat ze van het voorgelezen verhaaltje vonden, schreven ze aan het eind op en vulden dat in op een uitgedeeld leeslogformulier dat later in het programma opnieuw gebruikt kan worden wanneer de overige laatjes aan de beurt komen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
 
Lizzy Kreeuseler, bibliotheekconsulent 0 - 12 jaar 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten