zaterdag 21 september 2013

Druk, druk, druk...

Afgelopen week was weer een enerverend weekje. Er stonden twee Kinderboekenweekinformatie-avonden op het programma. Een van de Bibliotheek A tot Z in Zwijndrecht en een door Lezen Oke georganiseerd in Ridderkerk, waar wij ook twee workshops over de door A tot Z ontwikkelde lesbrieven mochten verzorgen.
Het werd twee keer een latertje, maar het waren zulke leuke en inspirerende avonden met enthousiaste leerkrachten en prachtige boeken dat je dat ook snel weer vergeet.
 
Daarnaast is een van mijn dBosscholen, OBS De Dolfijn in Zwijndrecht, deze week officieel geopend. Met een boekendomino dat van de ene kant van de school naar de andere kant liep en zo langs alle groepen kwam. Het eindigde tegen de deur waar de schoolbibliotheek gevestigd is. Er was een kort officieel gedeelte met een prachtig, zelfgeschreven 'sprookje' over lezen door locatieleider Martin Brusse en een gedicht uit 'JIJ bent de liefste!' van Hans en Monique Hagen, waarin alle soorten boeken die je ook in de schoolbibliotheek vindt benoemd worden, door Monique Baggen, educatiemanager van de Bibliotheek A tot Z. Hierna werden aan Iman, schoolvoorleeskampioene uit groep 5, de eerste dBospasjes uitgereikt. Maar uiteraard waren er pasjes voor alle leerlingen, een voor de bibliotheek op school en een die geschikt is voor alle vestigingen van de Bibliotheek A tot Z.

's Middags zijn alle groepen op bezoek geweest in de schoolbibliotheek voor een korte uitleg en natuurlijk ook voor het lenen van een boek! Het blijft hartstikke leuk om te zien hoe kinderen enthousiast worden van een boek. Of oprecht heel teleurgesteld zijn omdat iets uitgeleend is.
Aan mij de schone taak om ze dan toch met een mooi boek blij de deur uit te laten gaan. En het geeft je elke keer weer een kick wanneer dat lukt.

Karin Theunissen
de Bibliotheek A tot Z

Geen opmerkingen:

Een reactie posten