woensdag 17 april 2013

Nationale Voorleeswedstrijd - provinciale finale Zuid-Holland


De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit een aantal rondes. De eerste ronde werd eerder dit schooljaar op de deelnemende scholen in Zuid-Holland georganiseerd. Alle schoolwinnaars hebben vervolgens meegedaan aan een van de 30 lokale voorrondes die in de Openbare Bibliotheken door heel Zuid-Holland zijn gehouden gedurende de maand februari. De kwartfinales werden in maart gehouden.

Woensdag 24 april zullen de winnaars van de kwartfinale regio Dordrecht gaan strijden voor een plek in de Landelijke Finale. Zij doen dat in het Bibliotheektheater in Rotterdam, waar de Provinciale Finale voor Zuid-Holland wordt gehouden. Imaan Oppier van basisschool De Piramide uit Ridderkerk en Tessa de Boer van basisschool Statenboer in Dordrecht zullen daar een eigen gekozen fragment gaan voorlezen en beoordeeld worden door een deskundige jury.

De winnaar van de provinciale finale vertegenwoordigt Zuid-Holland tijdens de landelijke finale op 29 mei in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. Tijdens de landelijke finale nemen de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar op.

Wij wensen Imaan en Tessa heel veel succes toe.

Anja Oomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten