woensdag 17 april 2013

100 lachspelen


Paul Rooijackers en Hakim Traïdia

'100 Lachspelen' bevat fantasievolle dynamische oefeningen en activiteiten waarin humor centraal staat, bedoeld voor alle basisschooldocenten, docenten Nederlands en drama, en begeleiders in het jeugdwerk. Ze zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Het belangrijkste doel van de spelletjes is kinderen te laten lachen en het creëren van een vrolijke sfeer in de groep. Daarbij kunnen de kinderen zich ontspannen en nieuwe energie opdoen. Deze spelletjes kunnen een wat gespannen sfeer in de groep direct verbeteren. Tevens bevat het boek praktische informatie en tips voor de spelleider bij het organiseren van de spelletjes in de klas.

Veel spelletjes zijn geïnspireerd door de grote komieken: Laurel en Hardy, Charlie Chaplin, Mr. Bean, Dorus, de Marx Brothers en Monty Python. Daarnaast zijn tekenfilms een belangrijke inspiratiebron.

Er zijn muzikale lachspelen, zoals de ‘lachsymfonie’, spelen waarbij rare geluiden gemaakt moeten worden, overdrijvingsspelen en spelen waarbij grime, kostuums en rekwisieten worden gebruikt.
Kinderen kunnen hun lol niet op wanneer ze opdrachten krijgen als: 'Lach het lied Vader Jacob in plaats van het te zingen.'

Panta Rhei
€ 14,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten