vrijdag 2 november 2012

Nederland leest De donkere kamer van Damokles

Ken je De donkere kamer van Damokles van W.F.Hermans al?


Voor alle leden van 18+,  is het in november gratis op te halen in de bibliotheek in de buurt. Voor iedereen die jonger is is via school, rondom dit verhaal een hoop te beleven. Misschien moet je eerst eens naar de korte bookreviews kijken op deze website (speciaal voor scholieren). Dusan en Janice vertellen daarop heel kort waarom zij het boek in 1 keer hebben uitgelezen en superspannend vonden. Ik vind het altijd prettig als iemand mij voordat ik begin te lezen iets over een boek vertelt. Dat stimuleert extra om er in te beginnen! Misschien helpt het jou ook wel?!

Als je nou liever film kijkt dan leest dan heb je geluk, want dit boek is ook verfilmd onder de titel: Als twee druppels water (1963). Deze film is, eventueel in combinatie met die boek nog te leen in de bibliotheek. Fragmenten uit de film zie je in het promotiefilmpje onderaan dit bericht. Het geeft een mooie samenvatting vannhet thema van zowel de film als het boek.

Voor docenten en mediathecarissen is, zolang de voorraad strekt, in de Biebwinkel de uitgebreide leesgids te verkrijgen. U vindt er onder andere meer informatie rondom het boek, de schrijver en zijn inspiratiebronnen in. Daarnaast is er de interactieve talkshow 'Nederland Leest Live', speciaal voor scholieren. Bekijk de uitzending met uw klas op 13 november, 13.00 - 14.00 uur via de website van de bibliotheek.
In november barst natuurlijk weer  van de leesbevorderende activiteiten: op onze website en in de maandfolder staan ze op een rijtje.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden rondom dit boek in de klas dan kunt u via de Bibliotheek A tot Z contact opnemen met mij.

Dominique Janssen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten