zaterdag 17 november 2012

De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaarIn deze periode wordt op veel basisscholen in de regio weer de voorronde van de Nationale Voorleesdagen gehouden. En dat houdt in dat de Bibliotheekconsulenten regelmatig worden gevraagd om plaats te nemen in de jury.
Uiteraard doen we dat met veel plezier! Want het is ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen van de groepen 7 en 8, ondanks dat ze het ook heel spannend vinden, genieten van het voorlezen. Ze nemen deze wedstrijd heel serieus en hebben zich dan ook goed voorbereid. Dat maakt dat de juryleden nog een hele kluif aan het jureren hebben.

Voor 1 december moeten scholen hun kampioenen digitaal aangemeld hebben bij Stichting Lezen via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.
Op deze site vindt u ook andere informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd die in 2013 voor de 20ste keer wordt gehouden.

Vervolgens is er in februari/maart in de bibliotheek een regionale ronde waarbij schoolwinnaars van diverse scholen uit de omgeving strijden voor een plaats in de provinciale finale.
De Bibliotheek A tot Z zal ook dit voorjaar weer meerdere voorrondes organiseren.
De landelijke finale vindt plaats op 29 mei 2013.


Karin Theunissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten