donderdag 1 november 2012

Mijn geweldige tovertante

Dolf Verroen, met illustraties van Thé Tjong-Khing

Appie-Happie raakt geregeld in verlegenheid door zijn mysterieuze Tante Cornelia. Ze bedoelt het altijd goed maar houdt ook wel een beetje van pesten. Vader noemt haar een heks en moeder is gek op haar zus, ook als is ze een beetje vreemd. In het eerste hoofdstuk van dit voorleesboek moet neef van tante brood gaan regelen voor de hongerige buurkinderen. Thé Tjong-Khing tekent hier, op zijn geweldige wijze, een knalroze draak met 6 verschillende hakkenschoenen. Bovenop zit Appie-Happie en samen verrassen ze, via de achterdeur, de bakker die zijn grote stapels met geld zit te tellen. De ontvangst is alles behalve hartelijk en de bakker is niet onder de indruk van de draak. Pas als tante zichzelf omtovert tot wolf, geldwolf, raakt de bakker in paniek en opent uiteindelijk de oven met grote bakblikken vol versgebakken brood. Tante Cornelia is apetrots op Albert Cornelis (want zo heet hij echt). Lekkere voorleesverhalen vol humor, zoals alleen Dolf Verroen dat kan.

Afgelopen vrijdag bezocht Dolf Verroen samen met Sylvia Weve de winkel om een boek te overhandigen aan Burgemeester Brok: Kunst en Vliegwerk uit de Kokkel-reeks van uitgeverij De Inktvis . Ook las Dolf nog een hilarisch prinsessenverhaal voor uit De Prinses en de paradijstuin.
Met deze nieuwe titel erbij hebben we gelukkig weer een noemenswaardig rijtje boeken van grootmeesterverteller Verroen in huis!!!

Voorlezen vanaf 6 jaar
€ 14.95

bestel via mail

Wilma Verhoeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten