zaterdag 25 augustus 2012

Het Muizenhuis - Theatervoorstelling en Wereldwandeling

Welk kind houdt er nu niet van het boek Het Muizenhuis van Karina Schaapman?
Het Muizenhuis is dit jaar ook in het theater te bewonderen zal zijn. Ter ere van het uitbrengen van het tweede Muizenhuis boek zal er in het Koninklijk Theater Carré een eenmalig theatervoorstelling van Muizenhuis plaatsvinden op 5 september om 14.00 uur.  Kaarten voor deze unieke en eenmalige voorstelling zijn vanaf nu te koop via http://www.carre.nl/nl/voorstellingen/detail/802/het-muizenhuis

Zoals u inmiddels ook vast wel gehoord of gelezen heeft komt Karina Schaapman op 3 oktober de Kinderboekenweek in Dordrecht officieel openen in de Centrale Bibliotheek. Daar zal een Wereldhuis opgesteld staan dat geinspireerd is op haar, Zilveren Griffel winnende, boek Het Muizenhuis. Ook het Wereldhuis is gemaakt van kartonnen dozen, papiermache en afvalmateriaal. Studenten van Pabo InHolland en diverse groepen 5 t/m 8 van Dordtse basisscholen hebben kamers gemaakt voor dit huis, n.a.v. kinderboeken.
Natuurlijk kan dit huis wat ons betreft niet groot genoeg zijn, dus mocht u denken: Dat is wat voor mijn groep! Dan kunt u nog meedoen.
U kunt u groep opgeven bij Kinderboekwinkel De Giraf.
Dat kan via de mail info@kinderboekwinkeldegiraf.nl of telefonisch 078-6312386
Daar krijgt u alle informatie over de voorwaarden waaraan de Wereldkamer moet voldoen.

 
Ook is er nog plaats voor deelname aan de Wereldwandeling op 4 oktober. Diverse kamers van het Wereldhuis staan in etalages in de binnenstad opgesteld. Een wandeling langs die etalages is een wandeling langs diverse werelden. Bij sommige etalages staan Pabo-studenten om een toelichting te geven of een kleine voorstelling. Of de groep krijgt uitleg van een echte kunstenaar!
De Wereldwandeling is voor groepen 5 en 6, duurt ongeveer drie kwartier en kost slechts 25,00euro per groep.
Aanmelden kan via mvandegraaf@debibliotheekatotz.nl

Karin Theunissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten