donderdag 15 maart 2012

Vriendschap, ook voor de allerjongsten

Voor volwassenen is op dit moment het thema van de Boekenweek "vriendschap".
Het thema vriendschap is natuurlijk voor alle leeftijden. Zeker in kinderboeken en prentenboeken staat het vaak centraal.

In ons aanbod voor peuters en kleuters hebben we diverse projecten waar vriendschappen een rol spelen.

Wat dacht je van het schattige konijntje Rikki?
In ons project "Mijn vriendje Rikki" komen meerdere vriendjes, zijn vriendinnetje Anni en meerdere boeken aan de orde.
Het is een project dat op school, in de klas, gebruikt kan worden.
In het project "Ridder Rikki" gaat het niet alleen over ridders, maar ook zijn vriendschap met Anni.

Over konijnen en schattig gesproken, we hebben ook nog het project "Schattig", over het s konijn Tijn dat stoer wil zijn en indruk wil maken op Truuske.

"Kikker viert feest" en "Kikker is Kikker" zijn ook projecten van ons. Kikker heeft veel vriendjes, die komen ook in elk boek van Kikker voor.

"Wil je mijn vriendje zijn?" is nog een project over vriendschap. Een kleine muis gaat op pad om te kijken wie zijn vriendje kan en wil zijn. Dat valt nog niet mee, bijna alle dieren hebben een reden om het niet te kunnen of willen zijn.

De boeken uit onze twee projecten "De beer en het varkentje" en "Gekke buren" hebben een vergelijkbaar verhaal. Soms kunnen mensen of dieren heel erg lijken te verschillen, maar uiteindelijk kunnen ze toch goede vrienden worden.

En niet te vergeten "Schatje en Scheetje", de vriendschap draagt daar het verhaal en is grappig en aandoenlijk.

En wat dacht je van "De mooiste vis van de zee", "Tik, tik, wie ben ik?", "Feest met Muis", "Heksenfee", "Het verrassingsfeestje", "Ik voel een voet", "Platvoetje"....kortom, genoeg over vriendschappen.Informeer in de Biebwinkel wanneer je een project in de klas of in de groep zou willen uitvoeren.
Barbara van Reijmersdal
15 maart 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten