donderdag 1 december 2011

Van Wapperkids tot Workshop

                                               
Tijdens de al eerder genoemde Nationale Voorleesdagen 2012 worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen en hun ouders, maar ook voor professionals die met kinderen tot 6 jaar werken.

Voor kinderen tot en met 6 jaar en hun ouders is er de voorstelling "Voorlezen met gebaren" van Wapperkids. Voorlezen met gebaren is een nieuwe manier van voorlezen waarbij de kinderen actief betrokken worden. Een verhaal ondersteunen met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van kinderen en laat hen actief deelnemen aan het voorlezen. Het stimuleert kinderen tot het gebruik maken van gebaren in combinatie met het gesproken Nederlands en het vergroot de woordenschat van kinderen.

Tijdens deze voorstelling van Wapperkids wordt natuurlijk het Prentenboek van het Jaar 2012, Mama kwijt van Chris Haughton, voorgelezen met ondersteuning van gebaren. Maar ook een aantal boeken uit de Prentenboek Top Tien komt aan bod. 
De kinderen mogen actief meedoen bij deze interactieve voorstelling en leren zo spelenderwijs enkele gebaren. "Samen gaan we helemaal op in verhaal. We vallen samen uit het nest, om vervolgens na een lange zoektocht mama weer te vinden…!'

De voorstelling is tevens onze afsluiting van de Nationale Voorleesdagen en wordt gegeven op zaterdag 28 januari 2012 in twee vestigingen van de Bibliotheek A tot Z:
Dordrecht Centrale van 11.00 tot ca. 12.00uur
Zwijndrecht Anjerstraat van 13.30 tot ca. 14.30uur
de Bibliotheek A tot Z biedt deze voorstelling gratis aan.
 
De workshop voor professionals, peuterspeelzaalleidsters en leerkrachten van groep 1 en 2, is een workshop waarin de Prentenboeken Top 10 uitgebreid wordt toegelicht en Mama Kwijt in het bijzonder. U ontvangt lessuggesties bij elke titel uit de Top 10.
Kinderboekhandel de Giraf is deze avond aanwezig met de complete Top 10, waaronder de speciale uitgave van Mama Kwijt met het vingerpoppetje. 
Ook de CD van Mama Kwijt kunt u deze avond aanschaffen.

Woensdagavond 11 januari 2012
Dordrecht Centrale
Van 19.30uur (inloop 19.00uur) tot ca. 21.30uur
Prijs € 10,00 p.p.

Aanmelden, voor zowel de voorstellingen als de workshop kan via de website van de bibliotheek A tot Z:   www.debibliotheekatotz.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten