woensdag 21 december 2011

Kerstverhalen van A tot Z


Het einde van het jaar, een overvolle feestmaand, kan een mooi moment zijn om wat extra te besteden aan het rustig lezen, luisteren of kijken naar verhaal. Een kerstverhaal, bijvoorbeeld.

Foto via www.spaarnestadphoto.nl
Wonder boven wonder zijn er nog allerlei materialen te leen (op het moment van schrijven), fijn voor de last-minute beslisser. Wie voor een rustig moment in de klas of bij de buitenschoolse opvang een passende film zoekt, kan bijvoorbeeld nog even langs de bibliotheek lopen voor de verfilming van Oliver Twist en de kerstdvd van Pippi Langkous.

Voor een sfeervolle begeleiding van het zelfstandig werken of spelen zijn er nog allerlei kerstcd’s, zoals de klassieke Messiah of het Kerstverhaal met versjes en liedjes.

Wie op de interactieve tour wil en kinderen meer wil laten uitvinden over het verhaal van de geboorte van Jezus, kan kiezen voor de game Year Zero (wel Nederlandstalig).

Voorgelezen worden blijft natuurlijk ook prachtig, of dit nou door kinderen of de juf of meester wordt gedaan. Het licht schijnt overal biedt een scala aan kerstverhalen met een historisch tintje, zoals kerst- en eindejaarstradities in het oude Rome. Voor wie een verhaal met een knipoog zoekt, is Annie MG Schmidts bundel Wat we begraven onder appelflappen een aanrader. Geschreven voor volwassenen, maar ook erg leuk voor jongeren.
Elsemarie Valstar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten