woensdag 7 december 2011

Pinguïns: ik ben er dol op!

Ze zijn hip, ze zijn beroemd en ze zijn zeer aaibaar: pinguïns.
Nog niet zo lang geleden was de pinguïn Happyfeet in het nieuws. Hongerig aangespoeld in Nieuw-Zeeland, bijgevoerd en weer uitgezet zodat hij zelf naar Antarctica kon zwemmen. Met een minizendertje zodat de hele wereld zijn zwemtocht kon volgen.

Een andere bekende Happy Feet is natuurlijk de film.
Deel 2 draait sinds kort in de bioscopen.

Wij als De Bibliotheek A tot Z konden natuurlijk niet achterblijven in de huidige pinguïnliefde.
Voor de groepen 1/2 en 3/4 hebben wij een leesbevorderingsproject ontwikkeld rondom deze dieren: Professor Pinguïn.
Leerlingen duiken via verhalen, gedichten, informatieve websites, filmpjes, werkbladen, kleurplaten, digitale spelletjes, dvd’s en dans in de wereld van de pinguïns.

Doel van het project is leerlingen plezier laten beleven aan het lezen van, luisteren naar, bekijken en werken met verhalen, gedichten, liedjes, informatieve teksten, filmpjes en websites over pinguïns. De leerlingen maken kennis met mediawijze verwerkingsvormen.

U krijgt een pakket in de klas waarmee u vijf lessen van 60 minuten kunt verzorgen. In het pakket zitten een aantal prenten-, lees- en informatieve boeken over pinguïns en twee DVD's. Verder vindt u een complete handleiding met links die u via het Digibord in de klas kunt bekijken.

Lijkt het u een leuk project voor deze winter? Neem dan contact op met Manny van de Graaf en reserveer het snel! Kosten zijn €43,75 ex. BTW en u heeft het zes weken in de klas.

Tot ziens bij Professor Pinguïn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten