vrijdag 7 oktober 2011


Voor het Voortgezet Onderwijs heeft de Bibliotheek A tot Z een uitgebreid pakket van (leesbevorderings-)lessen samengesteld. Volgende week wordt de brochure verspreid aan alle schoollokaties in Dordrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht. In de herfstvakantie kunt u dat op uw gemak gaan bekijken en daarna aan ons laten weten wat de wensen van uw school zijn. (Via www.debibliotheekatotz.nl is de brochure digitaal te vinden.)
Voor de brugklassen is het bijvoorbeeld erg leuk om mee te gaan doen aan de Read2me voorleeswedstrijd: de beste voorlezer van de school / klas gaat door naar de bibliotheekronde en maakt daarna kans om in de provinciale ronde te mogen optreden. Leerlingen lezen ter voorbereiding boeken van de Jonge Jury van de afgelopen 5 jaar. Dit voorleesproject biedt de mogelijkheid om wat langere tijd aan boekpromotie te doen in de klas.
Samen praten over en luisteren naar de voor te lezen fragmenten stimuleert zeker om eens over boeken te praten met uw leerlingen.
Belangstelling of vragen? Neem dan contact op met de domeinspecialist Voortgezet Onderwijs (djanssen@debibliotheekatotz.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten