donderdag 13 oktober 2011

Onderwijs en ICT
Tussen de kinderboekenweekfestiviteiten – zou dit op een scrabble- danwel wordfeudbord passen?- door, kwam er de afgelopen week ineens bijzonder interessant materiaal over ICT en onderwijs voorbij.

Boektweepuntnul werd op 8 oktober feestelijk gelanceerd in Beeld en Geluid. Wel 125 auteurs hebben samen in een recordtijd dit boekwerk geschreven. Het resultaat is een uitgebreide verzameling van  korte handleidingen voor de nieuwste digitale snufjes. De speciale onderwijseditie kan interessant zijn voor iedereen die wel eens iets nieuws met de computer in de klas wil proberen. Voor wie enthousiast is geworden en mee wil schrijven staan er al weer nieuwe onderwerpen op de bijbehorende website.


De tweede versgeprinte publicatie die deze week op de deurmat viel, is de Vier in Balans Monitor 2011 van Kennisnet. De ondertitel maakt gelukkig meer duidelijk dan de titel: ICT in het onderwijs: de stand van zaken. Kennisnet vat in duidelijke taal samen wat er in de afgelopen tijd door wetenschappelijk onderzoek bekend is geworden over succesvolle inzet van ICT in het onderwijs. Het mooie is dat bijna alle bronnen ook nog eens terug te vinden zijn via de website van Kennisnet. Al met al een nuttige bron voor iedereen die zich wil verdiepen in ICT-gebruik op school en daarover goed beargumenteerde keuzes wil maken.

Wie bezig is of aan de slag wil gaan met online onderwijstools, moet ook onze website goed in de gaten houden. Binnenkort verschijnt ons (workshop)programma voor de Week van de Mediawijsheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten