vrijdag 28 oktober 2011

Bekijk het maar!


Op 12 oktober ging er weer een film in première die gebaseerd is op een populair jeugdboek: Razend.Op Seven Days staat de volgende recensie: "Razend is misschien niet de vrolijkste film die je in de bioscoop kunt kiezen. Maar het is wel een film die je toch even met een andere blik naar je eigen vrienden doet kijken. Ken je ze echt zo goed of hebben zij ook stuk voor stuk hun eigen geheimen?"

Voor groep acht van de basisschool heeft De Bibliotheek A tot Z het project "Bekijk het maar". De school ontvangt een collectie boeken van de bibliotheek en dvd's met de verfilmingen van deze boeken. De leerlingen lezen in kleine groepjes een boek. Thuis of op school kijken ze naar de verfilming ervan. Elk groepje maakt vervolgens een boekverslag en bereidt een presentatie voor. Hierin houden ze een pleidooi voor hun favoriete boek en leggen ze uit waarom de hele klas naar de verfilming van juist dàt boek zou moeten kijken. Daarna vullen alle leerlingen stembriefjes is. Een filmblik doet dienst als stembus. Telling van de stembriefjes wijst uit welke film de Oscar wint. Aansluitend wordt deze verfilming op dvd klassikaal vertoond.

U kunt het project voor €43,75 excl. BTW bestellen bij De Bibliotheek A tot Z. U mag het project zes weken in de klas houden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Annemieke van Beek . Ons totale aanbod voor het Primair Onderwijs vindt u op onze website .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten