vrijdag 3 juni 2011

Projecten Boekenpret te leen in de Biebwinkel

Vanaf vandaag staan er een aantal leesbevorderingsprojecten Boekenpret tentoongesteld in de Biebwinkel A tot Z die direct gereserveerd kunnen worden. Binnen een week heeft u het project in de klas en kunt u genieten van het boek, de aanvullende speel-leermaterialen en lessuggesties. Ook de ouders kunnen thuis aan de kinderen voorlezen, want voor elke ouder is er, indien gewenst, een boek met speelontdekboek.Voor de peuters zijn de projecten Waar is Dribbel en Kom nou, Bommes direct te leen.Hondje Dribbel moet eten, maar zijn moeder kan hem nergens vinden. Boekje met flapjes waarachter allerlei dieren verstopt zitten. Natuurlijk wordt Dribbel gevonden en kan lekker gaan eten.
Kom nou, Bommes is het verhaal van een eendje dat voor het eerst met zijn moeder gaat zwemmen. Bommes ontdekt allerlei nieuwe dingen in de natuur en is overal van onder de indruk. Op een gegeven moment is Bommes zijn moeder kwijt. Waar is mama nou?Voor de kleuters zijn de projecten Schattig, Ga je mee? en De trouwe dienaar te leen.Schattig is het verhaal van konijn Tijn. Iedereen vindt hem schattig, maar Tijn wil niet schattig zijn, hij wil stoer zijn. Hij gaat allerlei dingen bedenken om stoer te worden. Totdat hij lief konijntje Truuske tegenkomt. Zij vindt hem maar een engerd. Wat moet Tijn nu doen?


In Ga je mee? moet een jongen even appels kopen voor zijn moeder. De tocht door de tuin naar de groenteboer wordt in zijn fantasie een spannende tocht.


De trouwe dienaar van de koning Leo moet een brief op de post doen voor zijn vriend in Amerika. De trouwe dienaar vertrouwt de post niet en gaat met zijn fiets achter de brief aan. Het wordt een spannende tocht door het oerwoud, de woestijn en de zee.
Kom een kijkje nemen in de Biebwinkel om te zien wat de bibliotheek verder nog te bieden heeft aan leesbevorderingsprojecten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten