vrijdag 22 mei 2015

Doorbraak

Jack Andraka

Dit boek is het persoonlijke en waargebeurde verhaal van Jack Andraka: een 15-jarige Amerikaanse scholier die een revolutionaire uitvinding deed. Hij ontwikkelde geheel op eigen houtje een methode die snel, goedkoop en in een vroeg stadium diverse kankersoorten kan signaleren.

Jack was altijd al gek op wetenschap en natuurkunde. Het liefst bracht hij zijn vrije uren door met wiskundige vraagstukken en zelfbedachte experimenten. Wanneer Jacks favoriete oom overlijdt aan alvleesklierkanker vindt Jack de motivatie en wilskracht om iets te ontwikkelen die wel 100 keer efficiënter is dan de op dat moment gebruikelijke.
Jacks verhaal is een succesverhaal, maar het gaat niet alleen over succes. Het gaat ook over pesten, depressie en uit de kast komen. Hij wil andere jonge mensen inspireren om ook hun dromen waar te maken en in zichzelf te (blijven) geloven. Want iedereen kan de wereld veranderen, zolang je maar de moed hebt om het te proberen.

Af en toe zaten er voor mij wat moeilijke, technische stukjes in het verhaal. Bijvoorbeeld wanneer Jack bedenkt hoe hij een probleem op gaat lossen. Mij stoorde dat echter niet tijdens het lezen, ik heb erg genoten van dit inspirerende verhaal.

Vanaf 13 jaar

Kluitman
€16.99

Bestellen?


Flora Boer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten