woensdag 2 juli 2014

Het verhaal van Hans Brinker

Alex de Wolf (illustraties) en Mariska Hammerstein (bewerking van de tekst)

Het lijkt een dag als alle andere, als de kleine Hans op pad gaat voor een bezoekje aan zijn opa. De zon schijnt, en blij begint hij aan zijn wandeling langs de dijk. Maar dan hoort Hans water sijpelen en ziet hij iets wat elk Hollands kind de stuipen op het lijf zou jagen...

Zo begint het verhaal van Hans Brinker, het jongetje dat heel Holland van een overstroming redde door zijn vinger in de dijk te steken. Het symbool van de eeuwigdurende strijd tegen het water wordt in dit boek kleurrijk nieuw leven ingeblazen. En nog steeds heeft het verhaal ons iets te leren: door op het juiste moment in actie te komen, kan zelfs het kleinste kind een grote held worden!

Ploegsma bracht deze titel gelijk in twee talen uit: in het Nederlands (gebonden versie) en in het Engels (paperback). Alex de Wolf heeft in de fraaie serie van Arend van Dam al heel wat cultureel erfgoed geïllustreerd. Terecht dat hij nu hier eens de hoofdrol krijgt! Hollandser dan dit kan niet, met de sloten en de dijken, de molens, de kleuren, de luchten. Mooi dat het erfgoed zo wordt verboekt!

Ploegsma
€ 12,99 (zowel Nederlands als Engels)

Bestellen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten