vrijdag 24 januari 2014

Stemmen voor de Jonge Jury 2014!

In de afgelopen maanden heb ik in veel brugklasgroepen verteld over de Jonge Jury 2014 en de boeken en hun schrijvers onder de aandacht van leerlingen gebracht. De 20 kerntitels heb ikzelf gelezen dus daarop lag tijdens deze leesbevorderingslessen de nadruk. Populair bij deze groepen waren de boeken Pokerface (Buddy Tegenbosch) en Password (van Mirjam Mous). Mijn eigen favoriete JJ-boek houd ik nog even geheim ;-). (Totdat ik weet of dat boek een kans maakt om te winnen!)

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar kunnen tot 1 maart hun stem uitbrengen op alle titels die voor het eerst in 2012 verschenen zijn. Het digitale Jonge Jurymagazine Stemmen helpt hen hierbij. In het magazine staat meer informatie over de (kern-)titels, leestips, spelletjes en nog veel meer. In de Biebwinkel in Dordrecht liggen ook de ansichtkaarten waarmee gestemd kan worden.

Daarna nadert de Dag van de Jonge Jury met rasse schreden. Op 16 april wordt daar bekendgemaakt welke auteur de Prijs van de Jonge Jury 2014 wint. Vorig jaar was de meest populaire schrijver Rob Ruggenberg met de Ijsbarbaar.

Kijk voor meer informatie over het landelijke project Jonge Jury op: www.jongejury.nl.
Voor projecten op scholen met de Bibliotheek AanZet (voorheen de Bibliotheek A tot Z) kunt u in de Biebwinkel terecht en op onze website: www.debibliotheekatotz.nl.

Dominique Janssen, bibliotheekconsulent VO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten